Αρνητικά ιόντα
(Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα , είναι αρνητικά ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια, που ευεργετούν πολύ την υγεία.)

Γιατί στη φύση νιώθουμε τόσο ωραία, ακόμη και μόλις ανοίξουμε την πόρτα του αυτοκινήτου μας και βγούμε έξω; Νομίζουμε ότι είναι  η θέα και η αισθητική του τοπίου… Είναι κι αυτό, αλλά η μεγάλη ουσία είναι τα αρνητικά ιόντα, τα λεγόμενα και βιταμίνες του αέρα.  Στο δάσος έχουμε συνήθως από 400  εως 2.000  αρνητικά ιόντα, δίπλα σε καταρράκτη  φτάνουν στα 5.000.  Όμως στα  γραφεία μας, στα σπίτια μας και στους επαγγελματικούς μας χώρους  μόνο από  20 ως 50. Μετρήσεις που έγιναν πρόσφατα στην Αθήνα, έδειχναν μόνο  8 – 12 αρνητικά ιόντα ανα κυβικό εκατοστό αέρα  μέσα σε γραφεία.

 

Στη φύση, τα αρνητικά ιόντα σχηματίζονται κοντά στους καταρράκτες, δίπλα στα κύματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας (αν παρατηρήσετε ο αέρας μετά από καταιγίδα καθαρίζει και μπορούμε πολύ εύκολα να αναπνεύσουμε, ενώ πριν την καταιγίδα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, λόγω των θετικών ιόντων).

Τα αρνητικά ιόντα που έχουν θετική επίδραση στο σώμα μας, μάς γεμίζουν με ενέργεια συγκρίσιμη με εκείνη που βιώνουμε όταν είμαστε στο δάσος ή κοντά σε καταρράκτη. Όμως, τα θετικά ιόντα δημιουργούν το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας υπνηλία, ζαλάδες, αλλεργίες, χρόνια κόπωση, μείωση ενέργειας. Τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στις λοιμώξεις, έχουν αντικαταθλιπτική δράση και αυξάνουν την ενέργεια του οργανισμού.

Για την καλή του λειτουργία, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται πάνω από 250 αρνητικά ιόντα ανά ένα κυβ. εκατοστό αέρα. Τα θερμικά υποστρώματα με φυσικά ορυκτά της Κ2 Health Products (HOTSTONE), εκπέμπουν από 800 έως 1440 αρνητικά ιόντα ανά κυβ.εκατοστό αέρα.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλά επίπεδα των θετικών ιόντων στον αέρα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το ανθρώπινο σώμα. Τα θετικά ιόντα, όταν εισέρχονται στο αίμα, διαταράσσουν τη ροή του αίματος – το αίμα γίνεται πηκτό λόγω της  «όξυνσης», δηλαδή της μείωσης του Ph του.

 Ταυτόχρονα, προκαλείται υπερβολική παραγωγή σεροτονίνης και ισταμίνης.

Η περίσσεια σεροτονίνης παρεμποδίζει τη λειτουργία των πνευμόνων, προκαλώντας μείωση του επιπέδου οξυγόνου στα κύτταρα. Περίσσεια ισταμίνη οδηγεί σε πονοκεφάλους, αλλεργικές αντιδράσεις, ναυτία και αϋπνία.

Για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα αρνητικά και τα θετικά φορτισμένα ιόντα στον αέρα που αναπνέουμε. Ο καθαρός αέρας ξεχωρίζει επειδή έχει περισσότερα αρνητικά ιόντα από τα θετικά. Πηγή θετικών ιόντων είναι η τηλεόραση, οι ηλεκτρικές συσκευές, ο αέρας της πόλης.

Τα κεραμικά που χρησιμοποιεί η Κ2 Health Products (HOTSTONE) στις συσκευές της παράγουν από 800 έως 1440 αρνητικά ιόντα ανά κυβικό εκατοστό αέρα, προσομοιάζοντας κατά πολύ τη φύση.