Η εταιρία HOTSTONE ανταποκρίνεται στον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας : 

Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του και όχι μόνο η απουσία αρρώστιας ή αναπηρίας” και εφαρμόζει αρχές ολιστικής αντιμετώπισης προβλημάτων Υγείας. Σύμφωνα αυτόν το ορισμό επιδιώκεται η συνολική βελτίωση της κατάστασης υγείας του ανθρώπου και όχι απλά η αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων.
Τα μηχανήματα HOTSTONE συνδυάζουν συμβατικές και εναλλακτικές εφαρμογές και είναι σχεδιασμένα για Οικιακή και Επαγγελματική χρήση.

Η αρχή του αποτελέσματος του νεφρίτη και της τουρμαλίνης στο σώμα:

Ο νεφρίτης είναι ένας φυσικός συσσωρευτής ενέργειας. Με όποιον τρόπο και αν θερμανθεί, εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία σε μήκος κύματος που είναι ευεργετικό για το ανθρώπινο κύτταρο και αρνητικά ιόντα, που επίσης βοηθούν τις κυτταρικές λειτουργίες και το μεταβολισμό. 

Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι απολύτως ασφαλείς για το ανθρώπινο σώμα, σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ, την υπεριώδη ακτινοβολία ή το μικροκύμα. Στο φάσμα υπερύθρου, υπάρχει μια περιοχή με μήκη κύματος από περίπου 7 εως 14 μικρόμετρα η οποία έχει στο ανθρώπινο σώμα μια πραγματικά μοναδική ευεργετική επίδραση.

 Ως ένα αποτέλεσμα της έκθεσης, αυξάνει την δυναμική ενέργεια των κυττάρων του σώματος, το επίπεδο των αντισωμάτων, καθώς και τη δραστηριότητα των ενζύμων και οιστρογόνου.

Τα μηχανήματα υγείας και ευεξίας HOTSTONE ενσωματώνουν εφαρμογές υπερσύγχρονης τεχνολογίας και δοκιμασμένες παραδοσιακές πρακτικές της Ανατολίτικης Ιατρικής και επιτυγχάνουν την ενίσχυση της  φυσικής ικανότητας του οργανισμού που συχνά ατονεί εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου χωής. Η αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων HOTSTONE οφείλεται στις ιδιότητες του υλικού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους: την τουρμαλίνη, η οποία όταν θερμαίνεται παράγει υπέρυθρες ακτίνες μακρών κυμάτων που διεισδύουν βαθιά στο σώμα, βελτιώνουν την ποιοτητά του αίματος και επιδρούν ευεργετικά στον μυικο ιστό, σε χόνδρους, τένοντες, συνδέσμους και οστά.

 Επίσης παράγονται αρνητικά ιόντα τα οποία έχει αποδειχτεί ότι ανανεώνουν και αναζωογονούν το αίμα προσφέροντας ουσιαστική ενίσχυση σε ολόκληρο τον οργανισμό.


ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Λόγω της βαθιάς διείσδυσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας μακρών κυμάτων, το μυϊκό σύστημα και τα εσωτερικά όργανα θερμαίνονται και απευθείας και μέσω του θερμαινόμενου αίματος. Ο οργανισμός προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία  μέσω αύξησης των χτύπων της καρδιάς και της ταχύτητας της ροής του αίματος, ταυτόχρονα με την εφίδρωση.  Μελετητές ιατρικών θεμάτων επιβεβαιώνουν ότι η χρήση της σάουνας παρέχει καρδιαγγειακή άσκηση καθώς το σώμα προσπαθεί με αύξηση της καρδιακής λειτουργίας να ψυχθεί και  έτσι οδηγεί σε  ουσιαστική αύξηση  στους  χτύπους, στην ταχύτητα του αίματος στα αγγεία και στον μεταβολισμό.
 Εκτεταμένη έρευνα της  NASA  στις αρχές του 1980 οδήγησε στο συμπέρασμα  ότι η διέγερση του καρδιαγγειακού συστήματος μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας  είναι ο ιδανικός  τρόπος  να  διατηρήσουν σε καλή κατάσταση το καρδιαγγειακό σύστημα των αστροναυτών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια αναφέρει σε άρθρο του «Το 1980 ήταν η δεκαετία της μεγάλης επίδρασης του aerobic και των διαδρομών μεγάλων αποστάσεων.  Όμως λίγοι μπορούσαν να κάνουν αυτού του είδους την γυμναστική. Μόνο επίπονα προγράμματα γυμναστικής πετύχαιναν αυτό το αποτέλεσμα. Έπρεπε να αυξήσεις  τους καρδιακούς σου παλμούς από ένα σημείο και πάνω και ο μόνος τρόπος να το επιτύχεις ήταν να φτάσεις το σώμα στα όριά του. Αυτά τα αυστηρά προγράμματα  μπορούσε να τα ακολουθήσει κανείς αν ήταν νέος και σε ήδη καλή κατάσταση. Πολλοί αμερικανοί συνεπάρθηκαν από τη μόδα του aerobic  αλλά εξίσου πολλοί τα παράτησαν. Όπως έχουμε αναφέρει, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δεν χρειάζεται να τρέχουμε μαραθώνια  για να είμαστε σε φόρμα. Καίγοντας  1.000 θερμίδες  παραπάνω την εβδομάδα αρκεί.  Με τη μόνη προϋπόθεση  να καούν αυτές οι θερμίδες  με οποιοδήποτε μέσο (εννοεί εδώ την υπέρυθρη ακτινοβολία).  

 

 

Στο βιβλίο του GuytonTextbook of Medical Physiology βλέπουμε ότι για να καεί ένα γραμμάριο λίπους απαιτούνται 0,568θερμίδες (kcal).
Στο περιοδικό του ο Αμερικανικός ιατρικός σύλλογος δηλώνει ότι: «Ένα μέτρια γυμνασμένο άτομο μπορεί να χάσει 500 γραμμάρια ιδρώτα στην απλή σάουνα, καταναλώνοντας περίπου 300 kcal, που ισοδυναμεί με τρέξιμο 2-3 μιλίων. Ένα άτομο που έχει συνηθίσει την σάουνα μπορεί να χάσει 600-800 γραμμάρια ιδρώτα χωρίς παρενέργειες. Ενώ το νερό που έχασε θα το ξαναπάρει πίνοντας νερό, δεν θα ξαναπάρει και  τις θερμίδες  που έχασε (=λίπος)».
Αυτά λέει ο αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος  για την απλή σάουνα. Όμως, αν λάβουμε υπ όψιν ότι η υπέρυθρη σάουνα καίει δυο ως τρεις φορές περισσότερες θερμίδες από ό,τι η απλή, τότε η απώλεια θερμίδων είναι τόσο μεγάλη που μόνο με πολύ σκληρή γυμναστική μπορούμε να την συγκρίνουμε.
Αυτή η πληροφορία είναι πολύτιμη για όσους δεν έχουν τον χρόνο να γυμναστούν ή η σωματική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να γυμναστούν π.χ. προβλήματα στα γόνατα.

 

Ο γιατρός  Masao Nakamura της  O and P Medical ClinicJapan στη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της Επιστήμης και της Τεχνολογίας  των Mcgraw/Hill (Mcgraw/Hill Encyclopedia of Science and Technology) έχει αναφέρει μεγάλη επιτυχία στην θεραπεία των παρακάτω ασθενειών με την χρήση της υπέρυθρης ακτινοβολίας: 
 
uΙσχιαλγία,Εμμηνόπαυση, Αρθριτικά,  Πιασμένοι ώμοι, Ρευματισμός, Ακμή, Γαστρεντερικά προβλήματα, Ασθένειες των αυτιών 
 

 
Στο βιβλίο του ιατρού Dr YamazakiInfrared Therapy 
(Θεραπεία μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας) Ιάπωνες ερευνητές έχουν δημοσιεύσει τα παρακάτω εκπληκτικά αποτελέσματα:
 
 • Καψίματα: Ανακουφίζει τον πόνο και μειώνει τον χρόνο θεραπείας,   αφήνοντας μικρότερη ουλή.
 • Υψηλή αρτηριακή πίεση:  Είναι ασφαλής στους 40- 50 βαθμού και η τακτική χρήση της την μειώνει.
 • Χαμηλή αρτηριακή πίεση: Η υπέρυθρη σάουνα εξασκεί το σώμα ώστε να την ανεβάσει
 • Βλάβες στον εγκέφαλο: Παρατηρήθηκε επιταχυνόμενη θεραπεία σε περιπτώσεις διάσεισης εγκεφάλου
 • Καρκίνος  της  γλώσσας: Θεραπεύτηκε
 • Τοξικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Τα αρνητικά επακόλουθά τους  εξουδετερώθηκαν
 • Εγκεφαλική αιμορραγία: Η ανάρρωση επιταχύνθηκε και έγινε πληρέστερη
 • Αυτοκινητιστικά δυστυχήματα: Σε τραυματισμούς μαλακών ιστών έγιναν καθημερινές συνεδρίες 
  υπέρυθρης ακτινοβολίας μέχρι να φτάσει ο ασθενής σε κάποιο καλό σημείο ανάρρωσης.
 • Αρθριτικά: η κατάσταση βελτιώθηκε αξιοσημείωτα
 • Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Βελτιώθηκε
 • Συμπτώματα εμμηνόπαυσης: Μειώθηκαν οι ρίγοι, η νευρικότητα, η κατάθλιψη, η ζάλη οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στο στομάχι.
 • Απώλεια βάρους: Πρώτον μέσω της εφίδρωσης και της ενέργειας που απαιτείται για να παραχθεί οιδρώτας και δεύτερον μέσω της απευθείας αποβολής του λίπους.
 Ο γιατρός  Masao Nakamura της  O and P Medical ClinicJapan στη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια της Επιστήμης και της Τεχνολογίας  των Mcgraw/Hill (Mcgraw/Hill Encyclopedia of Science and Technology) έχει αναφέρει μεγάλη επιτυχία στην θεραπεία των παρακάτω ασθενειών με την χρήση της υπέρυθρης ακτινοβολίας: 
 

uΙσχιαλγία,Εμμηνόπαυση, Αρθριτικά,  Πιασμένοι ώμοι, Ρευματισμός, Ακμή, Γαστρεντερικά προβλήματα, Ασθένειες των αυτιών

 
Πρώτα απ όλα ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος αναφέρεται στην ευεργετική δράση της στα καρδιαγγειακά θέματα.  Λέει λοιπόν στο περιοδικό που εκδίδει στις  8/7/1981:  
 
 
 
       «πολλοί από εμάς κάνουμε τζόκινγκ όχι για να χτίσουμε μυϊκό σύστημα στα πόδια μας αλλά για να ζορίσουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα.  Η τακτική χρήση της σάουνας υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να ζορίσει το εξίσου το καρδιαγγειακό μας σύστημα  και το αποτέλεσμα να είναι τόσο ισχυρό στο καρδιαγγειακό σύστημα από την άποψη της  αύξησης της φυσικής του κατάστασης και της καύσης θερμίδων , όσο η κανονική γυμναστική ».
  Journal of the American Medical  Association 8/7/1981.